Baby's mogen solliciteren (Foto: aangeleverd)
Baby's mogen solliciteren (Foto: aangeleverd)

Baby’s mogen ‘solliciteren’ als leerkracht

Algemeen

OOSTVAARDERSBUURT – Baby’s, peuters en kinderen mogen tijdens de baby-banenmarkt ‘solliciteren’ naar de functie van toekomstige leraar. Daarmee wil de School van Vrede aandacht vragen voor het landelijk lerarentekort.

“Als we naar de huidige aanpak van het lerarentekort kijken, dan mist er in onze ogen een lange-termijnvisie, waar wordt gekeken hoe ook de jeugd geïnspireerd kan worden om leraar te worden”, zegt Alaeddine Touhami, directeur van de School van Vrede. “Met deze baby-onderwijsbanenmarkt willen we die oproep voor een duurzame oplossing kracht bijzetten.”

Baby-banenmarkt

Met het groeiende probleem van het lerarentekort voor ogen, neemt de School van Vrede het voortouw door jonge talenten - letterlijk van de wieg af - te werven. Dat doen ze met de Baby-banenmarkt op woensdag 24 april. Tijdens die dag krijgen bezoekers een rondleiding door de school aan de Pieter van Damstraat. Ook is er een fruitproeverij, baby-ontspanningsactiviteiten en kunnen vragen gesteld worden aan huidige leerkrachten en medewerkers, En er zijn speelse sollicitatiegesprekken, onder begeleiding van leerlingen. 

Slabber

Elke jonge deelnemer ontvangt een certificaat in de vorm van een slabber met de titel ‘Leraar van de Toekomst’, als erkenning van hun bijdrage aan deze bewustwordingsactie. “Laten we samen de eerste stappen zetten naar een oplossing voor het lerarentekort, met een glimlach en hoop voor de toekomst”, aldus de directeur.De banenmarkt is op woensdag 24 april van 16.30 tot 18.00 uur aan de Pieter van Damstraat 36 in de Oostvaardersbuurt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: schoolvanvrede.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto