Het provinciehuis in Lelystad (Foto: aangeleverd)
Het provinciehuis in Lelystad (Foto: aangeleverd)

‘Rechts’ provinciebestuur voor Flevoland is rond

Politiek

ALMERE - In de provincie Flevoland is een coalitieakkoord bereikt. De fracties BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP zijn tot een overeenkomst gekomen. In het algemeen wordt dit beschouwd als een ‘rechtse’ coalitie.

De partijen hebben het coalitieakkoord “Toekomst voor het nieuwe land: Van, voor en door Flevolanders” gedoopt en zal vrijdagavond 16 juni worden gepresenteerd op het provinciehuis in Lelystad.
Op de social media zijn veel (oud)politici verbolgen over de samenwerking van de partijen, vooral omdat de PVV meedoet. Met name de ChristenUnie Almere toonde zich uiterst kritisch. Fractie-assistent Kees Hendriksen laat dat op Twitter onverbloemd weten. ‘Zeg christenunie, landelijk en lokaal zou ik me graag blijven inzetten, want ik geloof in de idealen van onze partij. Maar waar kan ik me uitschrijven als lid van de provinciale unie? (...)  Je idealen, normen en waarden verkwanselen voor een deal en het pluche en partijen het zadel in helpen die elk probleem reduceren tot "het is de schuld van de nieuwkomer", "minder, minder, minder" en "fuck de planeet, klimaatverandering me reet".’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto