Bianca Busscher levert haar pakketjes in bij Payam (Foto: Almere DEZE WEEK)
Bianca Busscher levert haar pakketjes in bij Payam (Foto: Almere DEZE WEEK)

Vriendelijkheid dreigt eigenaar PostNL-punt op te breken

Algemeen

MARKERKANT – Het is zo druk bij zijn PostNL-punt dat eigenaar Payam van het Vulcenter Almere op de Markerkant soms urenlang niet naar het toilet kan omdat er een rij staat voor zijn balie. Laatst moest hij zelfs even gaan zitten, omdat hij geen tijd had gehad om te eten.

Door Marcel Beijer

Bianca Busscher heeft een webwinkel in hondenartikelen en levert dagelijks haar pakketjes af bij het winkeltje van Payam aan de Markerkant. “Payam is een kleine ondernemer, altijd behulpzaam en erg vriendelijk voor al zijn klanten”, vertelt zij.
Die vriendelijkheid lijkt Payam op te breken, vreest Busscher. “Ik maak me behoorlijke zorgen, want het aantal pakketten dat dagelijks bij hem wordt afgeleverd is gigantisch aan het toenemen.”Dat heeft niet alleen te maken met de cadeaumaand december, zegt Busscher, maar is al maandenlang een toenemend probleem.

25 cent

Ondernemers die een PostNL-punt bestieren krijgt per pakketje een vergoeding van 25 cent. Maar volgens Busscher weigeren steeds meer PostNL-punten in Almere om grote pakketten aan te nemen. “Payam neemt alle pakketjes aan, hoe groot of klein ook. Of het er nu veel zijn of weinig”, zegt Busscher. “Hij vindt dat je mensen niet in de kou mag laten staan, sommigen van hen zijn al bij drie andere pakketpunten weggestuurd.” Het gevolg is dat Payam wordt overstelpt met pakketjes. “Soms staat het tot aan het plafond opgestapeld”, zegt Payam. “Want ook de pakketten die worden teruggebracht omdat mensen niet thuis waren, komen bij mij terecht. Veel PostNL-punten in Almere weigeren dat gewoon.”

Zorgen

Busscher maakt zich zorgen om de vriendelijke eigenaar van Vulcenter Almere. “Want Payam weigert niemand. Dat is tegen zijn principes. Ik kan me zelfs nog herinneren dat hij afgelopen zomer zo blij was dat hij een paar daagjes met zijn gezin op vakantie kon. Maar nu wordt het hem duidelijk te veel. Ik maak me echt zorgen over deze situatie en zijn gezondheid. Dit gaat nu al maanden zo door. En dan moet Kerst nog komen. Het is niet de vraag hoe lang het nog goed gaat, maar eerder tot wanneer. En als deze man instort, kunnen kleine ondernemers en mensen die bijvoorbeeld een paar kerstpakketten naar familieleden willen sturen helemaal nergens in Almere terecht.”

Een woordvoerder van PostNL laat desgevraagd weten dat het aan de retailer zelf is om, op basis van de beschikbare ruimte, een inschatting te maken hoeveel pakketten en welk formaat pakket dat hij of zij kan verwerken.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 17 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto