De beste badmintonners van ons land waren te zien in Almere, zoals hier Rik Hermans (Foto: Fred Rotgans)
De beste badmintonners van ons land waren te zien in Almere, zoals hier Rik Hermans (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Kweekel en Mayer winnen in Almere

Sport

POORT – Ook dit jaar werd het NK Badminton in Almere gehouden. Joran Kweekel won bij de mannen van Almeerder Aram Mahmoud en Chloë Mayer was in het vrouwenenkelspel de beste.

In Topsportcentrum Almere was de 25-jarige Kweekel in de finale met 21-13, 22-24 en 21-10 te sterk voor de 26-jarige Almeerder Aram Mahmoud, spelend voor BC Duinwijck. In het vrouwenenkel was de Nederlandse titel verrassend voor de 22-jarige Chloë Mayer. Ze wpn met 26-24 en 21-13 van de 21-jarige Amy Tan (4, Velo).
In het vrouwendubbel was de nationale titel voor het als tweede geplaatste koppel Alyssa Tirtosentono/Imke van der Aar. Het duo won in de finale met 21-16 en 21-14 van de tandem Kirsten de Wit/Kelly van Buiten, de nummer één van de plaatsingslijst. Tirtosentono kon in het gemengddubbel met Ties van der Lecq haar tweede titel van dit jaar pakken. In de finale was de winst na drie spannende games echter met 21-14, 18-21 en 21-16 voor Brian Wassink en Jaymie Laurens. In het mannendubbel maakte het als eerste geplaatste duo Andy Buijk/Ruben Jille de plaatsing meer dan waar. Het was voor Jille zijn vierde nationale titel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto