Lotte Plomp wordt zowel dak- als werkloos (Foto: aangeleverd)
Lotte Plomp wordt zowel dak- als werkloos (Foto: aangeleverd)

Bewoonster Aardbei dreigt huis en baan te verliezen

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Lotte Plomp (31) dreigt haar baan te verliezen nu het moment steeds dichterbij komt dat ze haar woning in De Aardbei moet verlaten.

In januari was Plomp een van de bewoners die deze krant uitleg gaf over de situatie van het pand aan de Landdrostdreef. Vanwege de tijdelijke huurcontracten moeten de bewoners het pand na vijf jaar verlaten, zoals afgesproken.
Plomp werkt in de Amsterdamse horeca in wisseldiensten, vaak in de nacht. In mei moet ze haar woning verlaten. “Ik sta ingeschreven bij Woningnet, maar ben volstrekt kansloos. Commerciële verhuurders zijn voor mij niet te betalen en via Kamernet wordt af en toe iets aangeboden. Maar dan moet ik een etage delen met anderen. Maar ik ben 31 jaar. Dat is niet echt een optie meer. Er zit niets anders op dan dat ik terugkeer naar mijn vader die in Dronten woont.”

Onmogelijk

Dronten heeft een treinstation, maar de verbinding is minder goed dan vanuit Almere Centrum, waar ze vanuit de Aardbei naartoe kan wandelen. “Ik heb zeer vroege en late diensten. Dat is onmogelijk. Mijn werkgever heeft al aangegeven dat het dan lastig wordt om me in dienst te houden. Door de situatie word ik zowel dakloos als werkloos.”
Ondanks dat sombere vooruitzicht komt de Almeerse ook niet in aanmerking voor een urgentieregeling. “Dat kan alleen als je een kind hebt of psychische klachten. Dat is bij mij niet aan de orde.”

Kraakpand

Plomp heeft bij verhuurder Socius om coulance gevraagd. Ook een belletje naar de gemeente leverde niets op. “Ik heb geen poot om op te staan. Misschien dat ik nog in een kraakpand terecht kan. Maar dat wil ik eigenlijk ook niet.”
Verhuurder Socius gaf eerder aan geen verder commentaar te willen leveren. “Wij houden ons aan het contract. De huurders waren hier ook al vijf jaar lang van op de hoogte.”

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 11 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto