Julius Lindenbergh (Archieffoto: Maarten Feenstra)
Julius Lindenbergh (Archieffoto: Maarten Feenstra) FEENSTRA FOTOGRAFIE

Wethouder Lindenbergh: “Bouw woningen op plek van kasteel”

Algemeen

ALMERE – Bouw woningen op de plek waar nu het kasteel staat. Dat adviseerde vertrekkend wethouder Julius Lindenbergh (VVD) donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

Door Indira Draijer

“We hebben zóveel discussie gehad over woningbouw. Als ik u (gemeenteraad, red.) was, zou ik het college de opdracht geven om met het consortium met woningcorporatie GoedeStede eruit te komen. Dat zowel rijk als arm er heel veel meer woningen bijkrijgt.”

Gênant symbool

Volgens Lindenbergh is het kasteel “Symbool voor alles wat in Almere niet lukt” en is het gênant dat dit zo zichtbaar is voor eenieder die op het Almeerse stuk van de A6 rijdt.

Goede ontsluiting van Pampus

Woningbouw op de kasteelplek was niet het enige onderwerp waar Lindenbergh een boekje over open deed. Naast woningbouw op de kasteellocatie herinnerde hij de stuurloze gemeenteraad aan de optie voor een raadsakkoord, zoals dat bijvoorbeeld ook in Lelystad bestaat. De scheidend wethouder betreurt het overslaan van problemen tussen college en gemeenteraad over en weer. Verder drong Lindenbergh aan op een goede ontsluiting van Almere Pampus: “Zonder metro zouden we compleet de plank misslaan. Maar met alleen een metroverbinding gaat de filedruk keer vier.”

Niet makkelijk, wel waardevol

Ondanks zijn adviezen beloofde de wethouder om niet naar zijn opvolgers op social media uit te halen met dat besturen in Almere heel makkelijk is. “Besturen in Almere ís niet makkelijk. Maar het is wel heel waardevol. Ik zie Almere als één van de grootste prestaties van afgelopen vijftig jaar.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto