Hans Welle is dirigent van FlePhO. (Foto: Maarten Feenstra)
Hans Welle is dirigent van FlePhO. (Foto: Maarten Feenstra)

Nieuw Flevolands orkest onder leiding van Hans Welle

Uit

ALMERE - De provincie Flevoland is een orkest rijker. Het Flevolands Philharmonisch Orkest (FlePhO) is een gloednieuw projectorkest voor (oud-)beroepsmusici en vergevorderde amateurs. Muzikanten uit Flevoland en omstreken kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de audities. 

De oorsprong van het Flevolands Philharmonisch Orkest ligt bij het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO). Dirigent Hans Welle begon in 2016, onder de vlag van Stichting AJSO, met het AJSO Theaterorkest. Bij dit projectorkest konden volwassen muzikanten op hoog niveau muziektheater maken, in samenwerking met verschillende koren en musicalverenigingen. Onder de dirigent en de muzikanten leefde ook de wens om het grote symfonische repertoire te lijf te gaan. “Na zeven jaar vol fijne samenwerkingen was het AJSO Theaterorkest er klaar voor om zelf symfonische projecten te organiseren. Mede hierdoor was het tijd om op eigen benen te staan”, vertelt Hans Welle. 

FlePhO maakt plannen voor concerten

Inmiddels is het FlePhO een feit en worden er plannen voor concerten gemaakt. Welle: “Het FlePhO is een projectorkest waarbij in korte tijd een programma wordt ingestudeerd. Daarom wordt van muzikanten verwacht dat zij de bladmuziek thuis grondig voorbereiden”, aldus Hans Welle. Onder zijn leiding brengt het orkest zowel prachtige symfonieën als swingende musicals tot leven. Met deze verschillende stijlen wil het orkest de harten van een breed publiek veroveren.

Audities

Muzikanten die graag mee willen spelen, wordt gevraagd auditie te doen. Per project wordt gekeken hoeveel orkestleden er nodig zijn. De toegelaten musici geven zelf aan met welk project zij mee willen en kunnen spelen. Op basis van de aanmeldingen wordt vervolgens een indeling gemaakt. Ga naar www.flepho.nl voor meer informatie over het orkest en de inschrijving. 

Het publiek wordt binnenkort op de hoogte gebracht over de eerste concerten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto