Álvaro Peña gaat spelen in het shirt van Almere City FC. (Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
Álvaro Peña gaat spelen in het shirt van Almere City FC. (Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC trekt Spaanse middenvelder Álvaro Peña aan

Sport

ALMERE - De transferperiode is nog niet ten einde en dat bekrachtigt Almere City FC met het bekendmaken van de volgende aanwinst, de Spanjaard Álvaro Peña. De 30-jarige middenvelder komt transfervrij over van SD Amorebieta en tekent in Almere een contract voor één seizoen met de optie voor een jaar verlenging.

Peña was de afgelopen jaren een vaste waarde bij diverse clubs in de Spaanse Segunda Division. Hij kwam in totaal al tot bijna 400 profwedstrijden bij clubs als Athletic Bilbao, Albacete en Racing Santander. Het afgelopen seizoen kwam Peña 38 keer in actie in ‘La Liga 2’. Met de overstap naar Almere City FC vult de allround middenvelder een lang gekoesterde wens in om in het buitenland actief te zijn.

Nieuwe stap

Álvaro Peña: ,,Op mijn leeftijd was ik toe aan een nieuwe stap en die stap wilde ik persé maken in het buitenland. Het Nederlandse voetbal trekt mij hierbij in het bijzonder. Hedwiges Maduro heeft mij in diverse gesprekken geprikkeld over hoe de club wordt geleid en bijgepraat over de ambities die niet onder stoelen of banken worden gestoken. Dat voelt voor mij allemaal goed aan.”

Technisch manager Johan Hansma van Almere City FC: ,,Álvaro is op verschillende posities op het middenveld inzetbaar, waardoor de technische staf meer mogelijkheden heeft. Hij is een technisch vaardige speler, sterk aan de bal met overzicht en beschikt over de nodige strijdlust gekoppeld aan enorme dosis ervaring. We zijn erg blij dat we elkaar hebben gevonden.”

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 13 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto